maaltijd bezorging

Duurzaam maaltijden bestellen: kan dat?

Soms heb je totaal geen zin in koken en naar de winkel gaan, dat zie je ook niet zitten. Dat is heel begrijpelijk; het leven is al druk genoeg. Wanneer je bestelt, produceer je echter veel afval wat slecht is voor het milieu. Kun je duurzaam maaltijden bestellen en zo ja, hoe? Dat lees je hier!

Verse kant-en-klaar-maaltijden

Een super duurzame manier van maaltijden bestellen is via feelgoodkitchen.nl. Bij hen hoef je geen abonnement af te sluiten zoals dat bij andere maaltijd bedrijven wel het geval is. Je kunt spontaan en per keer een maaltijd bestellen die vers voor je wordt bereid. De maaltijd wordt op het door jou aangegeven tijdstip thuisbezorgd; je hoeft het alleen nog maar op te warmen en je kunt genieten van een verse en gezonde kant-en-klaar-maaltijd. Omdat ze op bestelling worden gemaakt, komt niks uit de vriezer en zijn er geen overschotten die weggegooid worden. 

Uit eten gaan

Uit eten gaan is in die zin duurzaam dat je niks thuis hoeft te laten bezorgen; er vindt minder uitstoot plaats door scooters en er wordt minder gebruik gemaakt van verpakkingsmateriaal. In Nederland bieden restaurants het nog niet uit zichzelf aan, maar als je eten overhoudt, kun je het in een doggybag mee naar huis nemen. Doe dit extra duurzaam door je eigen pastic bak mee te nemen; die was je af en zet je gewoon weer terug in de kast.

Gezond thuisbezorgd

Wil je toch eten laten thuisbezorgen? Het tijdperk waarin je alleen maar bij fastfoodketens en cafetaria’s pizza’s, döner, friet en snacks kon bestellen is voorbij; tegenwoordig kun je ook gezondere maaltijden bestellen bij restaurants. Sterker nog, er zijn hele concepten op gebouwd! Denk maar eens aan restaurants waar je alleen poké bowls kunt bestellen, sushi tenten en broodjeszaken die de door jou bestelde sandwich vers bereiden. De gezondere keus is ook de meer duurzame keus, omdat er minder eten wordt weggegooid bij restaurants die naar vraag eten bereiden.